Northern Viking "Ukonvasara" riipus

Northern Viking Jewelry Ukonvasara By Johan Thorolf 6 mm Ankkuriketjulla. Riipus sekä ketju on valmistettu kestävästä 316L Teräksestä.

Riipuksen mitat:
– Korkeus: 4,5 cm
– Leveys: 4,3 cm
– Paino: 19 g
– Toinen puoli harjattu teräs, sileä
– Materiaali: 316L Kirurginteräs

Kaulaketjun mitat:
– Pituus: 60 cm
– Leveys: 0,6 cm
​- Materiaali: 316L Kirurginteräs
– Paino: 30 g

39,92  49,90 

Varastossa

Ukonvasara (Ukko’s Hammer) tai Ukonkirves on erittäin voimakas suomalainen symboli. Samalla se on vastine Skandinaaviselle Thorin vasaralle. Aseellaan ukko ylijumala jakoi oikeutta ja sai aikaan salaman iskuja. Symbolina ukonvasara on moniselitteinen: reuna alaspäin se muistuttaa venettä, ylöspäin käännettynä se näyttää vasaralta ja vaakatasossa se muistuttaa kirvestä.

Kuu loimuaa tummansinisellä taivaalla. Saniaiset huojuvat tuulessa. Vaeltajien joukko matkaa syvällä hämärässä metsässä, ikiaikaisten tammien ja mäntyjen keskellä. Yhtäkkiä joukon johtomies pysähtyy ja nostaa kätensä ilmaan. Joukko pysähtyy, ja askelten ääni lakkaa. Yössä kuuluu vain pöllön kaukaista huhuilua. Mies hiipii ohi nokkosten, koskettaa katkenneen puun runkoa. Nostaa katseensa kohti hiilen mustuttamaa latvaa. Kiertää puun, kaarnaa kädellään hyväillen. Tuntee karhealla pinnalla syvät uurteet. Mies kumartuu ja katsoo uurteita, jotka kuun valo paljastaa: “Ukon vasara. Hän on käynyt täällä.” Samalla uurteet välähtävät liekkeihin. Kaukaa kuuluu jättiläismäinen jyrähdys. Yötaivas välähtää, ja varjoinen Korpitienoo ja sen takana vaanivat tunturit paljastuvat.

Voit olla kiinnostunut myös näistä